Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Big Al tycks fixa det trots allt

12.05.2009 10:47 | Skriven av Jonas von Wendt i Okategoriserad

Magknip slipper alla väl helst, inklusive undertecknad. Men i natt var jag faktiskt glad över att magskrället väckte mig sisådär 02.17. Ungefär perfekt timing för att se superthrillern mellan Pittsburgh och Washington. Match sex slutade i en uddamålsseger för Caps, krävs en sjunde match för att skilja de två åt.  Tror inte att huvudstadens stolthet försätter den här chansen. Alex Ovetjkin lär sänka Pens på egen hand om så krävs.

Egentligen hade jag väl hellre sett Chicago slå ut Vancouver. Kul att ett klassiskt lag är med i hetluften igen efter en oerhört lång ökenvandring. För Mats Sundin måste förlusten ha varit extra bitter. Den store ”Sudden” har vunnit allt utom Stanley Cup och åren tickar iväg. I år väntade han länge och väl med att ansluta sig till ett lag. Valet föll på Canucks. Ingen jackpot direkt. Speciellt inte som supersnabba och superoffensiva Blackhawks var minst skäret före hela vägen. Orkar Sundin en säsong till eller blir det stranden, golfen och pokern som tar över nu?

Chicago har faktiskt potential att gå hela vägen. Men frågan är om inte Detroit blir för svåra i semifinalen? Red Wings ser bäst, tyngst och mest välorganiserat ut. Finns gott om vinnarskallar där. Men så är ju nästan halva laget svenskar.

Gårdagens rysare på St. James Park slutade lyckligt för Alan Shearer och hans älskade Newcastle. 3-1 mot lokalkonkurrenten Boro ger nytt hopp för skatorna att klara sig kvar. Nu är laget över strecket igen. Shearer är den stora idolen i Newcastle och fixar han ännu nytt kontrakt lär han få en motorväg, ett köpcentrum och en park uppkallad efter sig. Minst. Boro lär däremot falla ur. Men vem bryr sig egentligen? Ett mer färglöst lag får man väl leta efter.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.