Copa do Mundo

Hbl rapporterar om VM från Helsingfors och på plats i Brasilien
Header

Rosa maglia hör hemma i Italien

11.05.2009 23:08 | Skriven av Marcus Lindqvist i Okategoriserad

Jag diggar Lance Armstrong men han hade nog inte haft en chans att vinna Giro d´Italia, cykelsäsongens första stora etapplopp, fast den sjufaldiga Tour de France-segraren inte hade brutit nyckelbenet för några veckor sedan. Girot är inte Touren – Italien har grymt branta uppförsbackar där till och med de skinntorraste bergsgetterna vinglar på pedalerna när de knegar sig uppför. Och Lance är ingen bergsget, fast han dominerat i Tour de Frances långa alpsluttningar med sin omänskliga syreupptagningsförmåga. Och på de vindlande, ojämna kostigarna som Girot går uppför kan hans Astanastall inte dominera loppet som US Postal/Discovery Channel gjorde i Frankrike.

Dessutom skulle italienarna garanterat ha gaddat ihop sig mot L´Americano om han försökt stjäla den rosa ledartröjan. Nu är konvalescenten Armstrong inte något hot längre,  utan han jobbar för sin stallkamrat Levi Leipheimer – som är lättare, mindre och från början borde varit Astanastallets  numero uno i Italien.

Sorry Levi och Lance, men det är dags för en italienare att ta totalsegern i år. Titeln var utlånad till Spaniens Alberto Contador, men nu är det Ivan Basso som anländer till Rom i Rosa maglia.

Kolla bara in Basso i tisdagens, första ”riktiga” Giroetapp som slutar på San Martino di Castrozza och onsdagens tuffare etapp som slutar på toppen av Alpe di Siusi. Hans hjälpryttare Kjell Carlström kommer att få slita hund, men om Basso=Liquigasstallet vinner är det liktydigt med att Carlström vinner.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.